HAMSIA – Vedeta sezonului cald

Hamsia este un pește care trăiește în Mediterana, Marea Neagră și Oceanul Atlantic. Peștii formează bancuri enorme în apropierea țărmului, în special în timpul sezonului cald și al perioadei de reproducere. Vara migrează către nord, înotând aproape de suprafață, în timp ce iarna se întorc în sud, înotând la adâncimi mai mari.

Hamsia atinge 23 centimetri în lungime și trăiește până la 4 ani. Se hrănește cu plancton, fiind în același timp o resursă importantă de hrană pentru multe alte specii de pești, păsări și mamifere.

Hamsiile sunt vedetele sezonului cald, în special pe litoral. Acestea sunt ușor de preparat și se bucură de o popularitate tot mai mare în rândul iubitorilor de pește.

Hamsiile sunt de regulă niște peștișori de dimensiuni mici. În ciuda dimensiunii, hamsiile sunt aromate și bogate în nutrienți. De regulă acestea sunt considerate a fi sărate, însă gustul variază în funcție de metoda de preparare. Acestea conțin 13 grame de proteine, 4 grame de grăsimi, vitamina B3, Seleniu și Vitamina B12. Hamsiile sunt bogate în fier și calciu.

Fierul ajută la transportarea oxigenului, în timp ce calciul este ajutorul de nădejde în creșterea și dezvoltarea sistemului osos. Hamsiile sunt bogate în acizi grași omega-3 și ajută la îmbunătățirea sănătății inimii. Acizi grași omega-3 ajută la îmbunătățirea tensiunii arteriale, reduc inflamația și ajută la reglarea colesterolului.

Mai multe studii au demonstrat faptul că hamsiile sunt bogate în seleniu. Se spune că acesta reduce riscul de apariție al bolilor de inimă. Pentru iubitoarele de sport trebuie să știe că hamsiile sunt bogate în proteine.

No Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AcasaCategoriiCont
Căutare
Contactează-ne prin wapp